יום רביעי, 27 בינואר 2016

מרק קובה סלק

חיפשתי את המתכון שיתאים לי, לדרך החיים שבחרתי...
אך לא מצאתי, הכל עם סוכר או אבקת מרק...
ואת שני אלו אני לא אוכלת.



אז אלתרתי מכמה מתכונים.

ירקות למרק:
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 סלקים גדולים חתוכים לרצועות של ברוחב 1 ס"מ (בערך...)
4 גזרים חתוכים לרצועות דקות (יותר דקות מהסלק)
10 גבעולי סלרי קצוצים (אפשר גם פחות, אבל זה מוסיף המון טעם).

לתיבול:
מיץ מלימון אחד גדול
2 כפות דבש / סילאן (ללא סוכר)
מלח / פלפל

קובה  למרק.

בסיר מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא שקוף, מוסיפים את כל שאר הירקות ומטגנים את הירקות עד שמתרככים קצת.
מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת.
מרתיחים ונותנים להתבשל.
כשרותח, מוסיפים את המיץ לימון, את הדבש ואת המלח פלפל.
נותנים להתבשל עוד עד שכל הירקות רכים.
מתקנים תיבול לפני שמוסיפים את הקובה.
מוסיפים את הקובה ישר מההקפאה, 10 דקות נוספות של בישול והמרק מוכן.




הילדים אכלו את המרק עם הקובה, אני ובעלי אכלנו רק את המרק.
יצא ממש טעים.

האתגר הבא, הוא לנסות להכין קובה פליאו.

והנה לחם שגיסתי הכינה על פי המתכון ששמתי ללחמניות טחינה.




בתאבון
יערה