יום שני, 12 בינואר 2015

סופלה שוקולד

בערב השלג כשבחוץ קפוא ובפנים חם, הילדים ביקשו משהו טעים וחם.
בחוץ קר כל כך, הילדים כבר כמה ימים בבית, משתגעים, מטפסים על הקירות, משגעים אותי....
זה לא קל שלושה ילדים סגורים בבית, משועממים ובחוץ קררררר.....
יוצאים לכמה דקות ונכנסים חזרה עם כל המעילים, כובעים, כפפות, צעיפים, בקיצור... בלאגן היסטרי.
הילדים משועממים ועצבניים, אני עצבנית מהם ומהבלאגן...
לא מצב נעים. בכלל.
חשבתי מה אפשר לעשות בקלות ובמהירות ואז מצאתי מתכון קליל לסופלה שוקולד.
תמיד חשבתי שנורא מסובך להכין סופלה ויש המון שלבים.
אבל הסתבר שזה ממש פשוט ואין כל קושי.

מה צריך?
200 גרם שוקולד מריר.
200 גרם חמאה או מחמאה אם רוצים פרווה.
200 גרם אבקת סוכר.
4 ביצים
3/4 כוס קמח רגיל. (שמתי קמח מיוחד לעוגות).

איך עושים?
ממיסים את החמאה עם השוקולד בבן מארי (קערה בתוך סיר עם מים על הגז).
כשהכל נמס, מערבבים היטב ומוסיפים את אבקת הסוכר.
מערבבים היטב ומורידים מהאש.
לאחר שהורדנו מהאש, מוסיפים את הביצים אחת אחת.
ולאחר מכן את הקמח.
מחלקים לתבניות מתאימות (אם אין לכם את המתאימות מקרמיקה אפשר לקנות חד פעמיות מתאימות).
בשביל לעשות את זה עוד יותר מיוחד – שמתי 2 קוביות שוקולד מריר נוספות בכל אחד רגע לפני שהכנסתי לתנור.




מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות צלסיוס ל – 12 דקות בדיוק.



חשוב להוציא אחרי 12 דקות אחרת זה מתייבש מדי.
בוזקים אבקת סוכר לקישוט.


ואוכלים.



טעים.....