באיחור אופייני ביותר, נזכרתי שלא הראיתי לכם המוני דברים שעשיתי בחודשיים האחרונים.
אמנם היתה לי תקופה סופר עמוסה בעבודה, אבל המשכתי לעשות וליצור.
לא יכולה בלי.
הפעם, תפוחי עץ מבצק שמרים.
כל כך פשוט שלא תאמינו עד כמה.
מה צריך?
בצק שמרים
להכניס לקערת המיקסר על פי הסדר (ךמי שאין מיקסר, אז לקערה רגילה)
חצי כפית מלח
קילו קמח
חצי כוס סוכר (לערבב קצת עם הקמח)
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס שמן
ביצה
2.5-3 כוסות מים פושרים
לערבב הכל עד שנוצר בצק רק ולא דביק.
מתפיחים עד שמכפיל את נפחו.
בנתיים משמנית תפניות בריוש קטנות בספריי שמן
אמנם היתה לי תקופה סופר עמוסה בעבודה, אבל המשכתי לעשות וליצור.
לא יכולה בלי.
הפעם, תפוחי עץ מבצק שמרים.
כל כך פשוט שלא תאמינו עד כמה.
בצק שמרים
להכניס לקערת המיקסר על פי הסדר (ךמי שאין מיקסר, אז לקערה רגילה)
חצי כפית מלח
קילו קמח
חצי כוס סוכר (לערבב קצת עם הקמח)
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס שמן
ביצה
2.5-3 כוסות מים פושרים
לערבב הכל עד שנוצר בצק רק ולא דביק.
מתפיחים עד שמכפיל את נפחו.
בנתיים משמנית תפניות בריוש קטנות בספריי שמן
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, קורצים כדורים קטנים ומניחים בתוך התבניות.
מתפיחים שוב עד להכפלה.
רגע לפני שמכניסים לתנור, מורחים ביצה כדי שיבריקו ומקשטים בשני עלים - גרעיני דלעת ומקלון לענף.
אני חתכתי קיסמים לחצי והכנסתי לכל כדור חצי כאשר הצס החד בתוך הכדור.
אופים עד שמשחים.
לאחר האפייה הוספתי לכל תפוח דגלון עם ברכה ושמתי אותם על הצלחות של אורחי החג.
בתאבון.
יערה