יום שלישי, 13 בדצמבר 2016

חטיף באונטי מתוק - מתכון

הרשומה המקורית אמוה היתה להתפרסם בפסח. משום מה פספסת...
אבל זה מתאים גם כקינוח לסוכות.
-----------------------------------------------
אני אוהבת קוקוס. מאד.
כמעט כל דבר שיש בו קוקוס טעים בעיני.
קוקוס זה כשר לפסח.
קוקוס זה כשר פליאו.

אבל המתכון הזה לא מתאים לפליאו, אם כי לפסח מתאים מאד.



מה צריך?
שמנת מתוקה
200 גרם אבקת סוכר
250 גרם קוקוס
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית שמן

איך עושים?
מחממים את השמנת ממעט מעט - פולס אחד של 40 שניות זה מספיק.
מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד לקבלת מעין משחה לבנה.
לזה מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת מעין בצק קוקוס.

יוצרים מבצק הקוקוס צורות.
אפשר סתם כדורים, או שאפשר ליצור צורות בתבניות מותאמות שניתן לקנות ממש בזול במקס סטוק.
לדוגמה:





לאחר שיצרנו את הצורות, שמים במקרר להתקררות.



לאחר כשעתיים, מוציאים מהמקרר, מפזרים על מגש (עדיף עם נייר אפייה כך יש פחות לכלוך).
ממיסים את השוקולד במיקרו, מוסיפים לו את כפית השמן ובעזרת שקית זילוף מזלפים את השוקולד על החטיפים.
אני השתמשתי בשוקולד ספלנדיד 85%, כי שוב, המתיקות של הקוקוס עם המרירות של השוקולד לגמרי עושים לי את זה ;)

בתאבון.
יערה