יום שישי, 28 באוקטובר 2016

מוקפץ על טהרת הפליאו

סויה לא אוכלים בפליאו.
לכן די קשה להכין מוקפץ בלי סויה.
אבל ניסיתי והצליח לי.
לא יצא בדיוק אותו הדבר, אבל בהחלט טעים.


מה צריך:

ירקות חתוכים לרצועות:
  • בצל 
  • גזר 
  • גמבות צבעוניות (לא סובלת את הירוקות)
  • כרוב

רצועות בשר להקפצה של תנובה
שמן זית
מלח / פלפל
תבלין טוסקנה
פפריקה (בטעות שמתי חריפה, יצא מעולה).
(אפשר להוסיף כפית דבש - אני לא שמתי)

איך מכינים?
את רצועות הבשר צליתי במחבת על האש  בלי כלום (ללא שמן).
בנתיים בווק שמים שמן זית (לא להתקמצן) ולטגן בו את הבצל עד שהוא שקוף.
מוסיפים את הגזר ומטגנים עד שקצת מתרכך.
מוסיפים את הגמבות ושוב מערבבים עד שמתרככות קצת.
מוסיפים את הכרוב ואת הבשר וממשיכים לערבב.
מתבלים את הכל.
מערבבים עוד ועוד עד שהכל מתרכך, מתקנים תיבול ומגישים.



יאמי.
בתאבון.
יערה.