יום שלישי, 19 ביולי 2016

סלט כמו במסעדה

באחד מן הימים הגעתי הביתה רעבה והתחשק לי סלט "כמו במסעדה".
סלט מיוחד כזה, לא סתם ירקות חתוכים עם שמן זית ומלח...

התחשק לי סלט סלמון, טעים כזה וממלא.
את הקיבה ובעיקר את הנשמה.


נכון נראה מעולה?
ומה שמתי בו, אתם בטח שואלים...
עלי בייבי, קצת עגבניות חתועות, מלפפונים חתוכים ובצל חתוך דק.

את הסלמון (שיצא מעולה, אם יורשה לי לאמר), השרתי בשמן זית עם חרדל דיז'ון, מלח אטלנטי וממש מעט דבש. חצי שעה במרינדה ואז צלייה משני צדדים על מחבת פסים ארוך. אחרי שצליתי, חתכתי אותו לחתיכות קטנות וצליתי שוב כמה שניות מכל צד.
יצא קרנצ'י וטעים. מעדן.


את הבטטות שטפתי היטב וחתכתי לשמיניות לאורך. מרחתי בשמן זית ומעט מלח אטלנטי וצליתי על מחבת הפסים מכל הכיוונים.

תיבול הסלט - שמן זית, לימון וטיפה מלח אטלנטי.
בתאבון.