טראפלס זה אחד הדברים הכי טעימים שיש בעיני. מה כבר יכול להיות גרוע בכדור שוקולדי שומני מתוק מתוק המצופה שאבקת קקאו מרירה?
בשילוב של המתוק עם המר הוא מדהים.
ההכנה שלהם מאד מאד פשוטה, אם כי לוקח זמן, משום שצריך לקרר בכל שלב ולהרבה זמן.
אני עשיתי את הטראפלס שלי כשל"פ, כלומר כשרים פליאו :)
אז מה צריך?
400 גרם שוקולד מריר, השתמשתי ב - 400 גרן ספלנדיד 85%
שמנת מתוקה - אני אוהבת את של טרה, אפשר של כל חברה אחרת
40 גרם חמאה
קצת מלח
קקאו לציפוי
איך עושים?
חותכים את השוקולד לקערה, כמה שיותר קטן יותר טוב.
מחממים את השמנת מתוקה במיקרו עד לכמעט רתיחה.
(חיממתי פעמיים על פולסים של 40 שניות).
כשהשמנת חמה, שופכים אותה על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד כולו נמס.
במידה וזה לא קורה, אפשר לחמם עוד 20 שניות במיקרו. (לא יותר).
עכשיו, אחרי שהכל נמס, מוסיפים את החמאה ואת המלח.
שילוב של מתוק עם מלוח הוא שילוב מצויין, המלח מקפיץ את המתיקות. (אם תשאלו את מרתה סטיוארט היא תגיד לכם גם להוסיף מלח לשוקו שלכם...).
בכולופן, מערבבים הכל עד שהחמאה נמסה.
משטחים את כל השוקולד על תבנית חד פעמית מצופה בנייר אפייה ושמים במקרר לשלוש שעות.
לאחר שלוש שעות, בעזרת כף עיגולים, קורצים עיגולים מהשוקולד, בעזרת הידיים מעגלים אותם יותר ושמים בקקאו.
אני הכנתי הרבה עיגולים, שמתי בקקאו ורק לאחר מכן גלגלתי אותם בקקאו, יותר מהר ופחות מלכלך.
אחרי שהכנו את כל הכדורים, מכניסים אותם לפריזר, כך הם נשמרים טוב יותר.
מוציאים חצי שעה לפני הגשה.
ומתענגים על הטעם.
בשילוב של המתוק עם המר הוא מדהים.
הטראפלס בצלחת העליונה בסטנד המתוקים
ההכנה שלהם מאד מאד פשוטה, אם כי לוקח זמן, משום שצריך לקרר בכל שלב ולהרבה זמן.
אני עשיתי את הטראפלס שלי כשל"פ, כלומר כשרים פליאו :)
אז מה צריך?
400 גרם שוקולד מריר, השתמשתי ב - 400 גרן ספלנדיד 85%
שמנת מתוקה - אני אוהבת את של טרה, אפשר של כל חברה אחרת
40 גרם חמאה
קצת מלח
קקאו לציפוי
איך עושים?
חותכים את השוקולד לקערה, כמה שיותר קטן יותר טוב.
מחממים את השמנת מתוקה במיקרו עד לכמעט רתיחה.
(חיממתי פעמיים על פולסים של 40 שניות).
כשהשמנת חמה, שופכים אותה על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד כולו נמס.
במידה וזה לא קורה, אפשר לחמם עוד 20 שניות במיקרו. (לא יותר).
עכשיו, אחרי שהכל נמס, מוסיפים את החמאה ואת המלח.
שילוב של מתוק עם מלוח הוא שילוב מצויין, המלח מקפיץ את המתיקות. (אם תשאלו את מרתה סטיוארט היא תגיד לכם גם להוסיף מלח לשוקו שלכם...).
בכולופן, מערבבים הכל עד שהחמאה נמסה.
משטחים את כל השוקולד על תבנית חד פעמית מצופה בנייר אפייה ושמים במקרר לשלוש שעות.
לאחר שלוש שעות, בעזרת כף עיגולים, קורצים עיגולים מהשוקולד, בעזרת הידיים מעגלים אותם יותר ושמים בקקאו.
אני הכנתי הרבה עיגולים, שמתי בקקאו ורק לאחר מכן גלגלתי אותם בקקאו, יותר מהר ופחות מלכלך.
אחרי שהכנו את כל הכדורים, מכניסים אותם לפריזר, כך הם נשמרים טוב יותר.
מוציאים חצי שעה לפני הגשה.
ומתענגים על הטעם.
בהצלחה ובהנאה.
יערה